Konkurencija RUŠI Huavej: Evo ko PREUZIMA POSLOVE kineskog giganta

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Konkurencija RUŠI Huavej: Evo ko PREUZIMA POSLOVE kineskog giganta

  U poslednja tri meseca Nokia je sklopila 13 novih ugovora o isporuci 5G opreme, a Huavej njih 10, navode američki mediji.

  Američka kampanja protiv kineske kompanije Huavej značajna je „voda na mlin“ finskoj Nokiji, ako je suditi po razmišljanjima vodećih ljudi tog evropskog proizvođača telekomunikacione opreme, prenosi Poslovni dnevnik.

  Tomi Uito, predsednik mobilnih mreža u Nokiji, rekao je za CNN Business, da je zabrana američke administracije da se iz SAD-a isporučuju komponente Huveju, kao i optužbe da se njegova telekomunikaciona oprema koristi za špijunske svrhe za finskog proizvođača je „neto pozitivna“.

  Uito je istakao da je politička situacija oko Huaveja otvorila Nokiji mogućnost povećanja tržišnog udela. Do sada je na svetskom tržištu Nokia sklopila 43 ugovora za isporuku 5G mreža dok je kineski konkurent na 50 ugovora.

  Analitičari tumače da je Nokia do kraja marta imala oko 30 ugovora o isporuci dok ih je Huavej imao 40, pa to sugeriše da je poslednjih meseci finska kompanija osvojila više novih kupaca.

  „Nekoliko država blokiralo kineske konkurente i to je naravno stvorilo prilike za nas“, kazao je Uito.

  Istakao je kao primer japanskog telekomunikacionog operatera SoftBanka koji je prošlog meseca izabrao Nokiju i švedski Ericson za 5G opremu.

  Osim toga, Nokia je u pregovorima o isporuci telekomunikacione opreme za male mreže u ruralnim područjima Amerike čime bi se zamenila oprema kineskih dobavljača.

  Izvor: Poslovni dnevnik

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE