Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

KONKURS: Gradskom čelniku DVA MILIONA za farmu

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević dobio je, kao vlasnik poljoprivrednog gazdinstva, od Porkajinske vlade novac za opremanje stočarske farme, piše Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Bespovratno su mu, na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, dodeljena bezmalo dva miliona dinara za nabavku mešaonice i opreme za ishranu ovaca i koza, navodi VOICE.

Ugovore o sufinansiranju investicija na stočarskim farmama poljoprivrednicima koji su prošli na konkursu dodelio je 16. maja na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Ugovori su potpisani sa 69 podnosilaca prijava, a ukupno ih je stiglo 210.

Prema saznanjima VOICE, Kružević je registrovao poljoprivredno gazdinstvo u septembru 2016. godine, a njegova farma nalazi se u Buđanovcima.

VOICE je podsetio da ovo nije prvi put da na konkursima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu novac dobijaju političari i javni funkcioneri, pa je tako na jednom od prethodnih konkursa za dodelu sredstava za nabavku poljoprivredne mehanizacije bespovratno novac dobio poslanik u Skupštini Srbije Marijan Rističević.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE