KONKURS ZA POSAO: 90.000 radnih mesta, a 25 miliona prijava

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  KONKURS ZA POSAO: 90.000 radnih mesta, a 25 miliona prijava

  Oko 25 miliona ljudi, više od broja stanovnika Australije, prijavilo se za oko 90.000 radnih mesta u Indijskoj železnici.

  To ukazuje na izazove s kojima se suočava premijer Narendra Modi, koji je obećao otvaranje novih radnih mesta tokom svog mandata. Modi je došao na vlast nakon izbora 2014, obećavajući pokretanje privrednog rasta u trećoj ekonomiji Azije i stvaranje novih radnih mesta.

  Međutim, njegova inicijativa “Make in India” (Pravite u Indiji), s ciljem da se poveća udeo proizvodnje u indijskoj privredi, koja teži dve milijarde dolara, sa 17 na 25 posto i otvori 100 miliona radnih mesta do 2022. godine, nije do sada dala rezultate.

  Državne železnice, koje trenutno zapošljavaju 1,3 miliona ljudi, saopštile su da otvaraju desetine hiljada novih radnih mesta – mašinovođa, tehničara, inspektora šina, tesara i raznih drugih zanimanja.

  Cilj je, tvrde, da se poboljša sigurnost četvrte po veličini železničke mreže na svetu.

  “Ovako veliki broj prijava pokazuje da zaista postoji manjak poslova, ali da Indijci najviše vole poslove u državnim preduzećima. Moramo se pomeriti od takvog načina razmišljanja”, smatra Maheš Vyas, rukovodilac u neprofitnoj istraživačkoj organizaciji za ekonomiju CMIE.

  Indijske železnice su najveći poslodavac u državi.

  Izvor: RTS

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE