Kontrola ambalaže kao imperativ za kvalitet i bezbednost

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kontrola ambalaže kao imperativ za kvalitet i bezbednost

  Jedan od osnovnih elemenata koji utiču na kvalitet i bezbednost proizvoda je ambalaža. Pod pojmom ambalaže podrazumeva se bilo koji kontejner, kartonska kutija, flaša, vreća, tuba ili omot koji je u funkciji zaštite ili čuvanja robe od raznih vrsta oštećenja, održavanja upotrebne vrednosti proizvoda i komuniciranja sa postojećim i potencijalnim potrošačima. Ona štiti proizvod od delovanja spoljašnjih uticaja od trenutka pakovanja, pa do konačne upotrebe, a sa druge strane mora da bude zdravstveno ispravna kako ne bi došlo do kontaminacije proizvoda supstancama iz ambalaže i time do opasnosti po zdravlje potrošača.

  Lider u mesnoj industriji Carnex u delu svog asortimana u grupi sterilisanih konzervi koristi alu-ambalažu, a to na godišnjem nivou količinski iznosi 55 miliona komada proizvoda. Tržišni udeo Carnexovih proizvoda je 43% u paštetama, 66%, u gotovim jelima dok je udeo na tržištu u proizvodima u alukonzervama 53%.

  „S obzirom na to da je Carnex veliki proizvođač sterilisane konzerve u alufoliji, srazmerno veliku pažnju poklanjamo upravo kontroli same ambalaže i pakovanja ovih proizvoda. Alufolija, pored kontrola koje zahtevamo od proizvođača ambalaže koju koristimo u našoj fabrici, prolazi kroz brojne analize kako na prijemnoj kontroli, tako i u procesu proizvodnje. Na osnovu toga možemo da budemo sigurni da su proizvodi u alu-ambalaži koje plasiramo na tržište potpuno bezbedni i očuvanog kvaliteta u toku dugog roka upotrebe. Iako je prva asocijacija na kvalitet i bezbednost proizvoda povezana sa kvalitetom i bezbednošću osnovnih sirovina, dodataka i aditiva, naša namera je da ukažemo da i na ovaj segment – konkretno, i na ambalažu, obraćamo veliku pažnju, jer je to apsolutno neophodno za kvalitet i bezbednost proizvoda“, izjavila je izvršna direktorka Industrije mesa Carnex Tamara Penjić, na panel diskusiji posvećenoj kvalitetu hrane „Šta jedemo“.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE