Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Korak ka jedinstvenom digitalnom tržištu EU

Nizom dogovora o modernizaciji propisa Evropske unije o autorskim pravima, Evropljani će uskoro moći koristiti internet sadržaje na koje su pretplaćeni kod kuće i kada putuju širom EU.

Pregovarači evropskih institucija postigli su dogovor, koji bi državljanima zemalja članica EU trebalo da omogući korišćenje svoje pretplatu na filmove, sportska događanja, e-knjige, video igre ili muzičke usluge, tokom putovanja unutar EU.

“Dogovor će doneti Evropljanima konkretne koristi. Ljudi koji su se pretplatili na svoje omiljene serije, muziku i sportska događanja kod kuće, moći će u njima uživati i tokom putovanja Evropom.”

Reč je o novom važnom koraku prema ukidanju prepreka na jedinstvenom digitalnom tržištu”, izjavio je potpredsednik Komisije Andrus Ansip, zadužen za jedinstveno digitalno tržište.

“Digitalne tehnologije otvaraju nove mogućnosti mobilne upotrebe kulturnih sadržaja, a građani ih rado koriste. Dogovorom se građanima otvaraju nove mogućnosti, a istovremeno se štite stvaraoci i producenti kulturnih ili sportskih sadržaja”, rekao je Tibor Navracsics, komesar za obrazovanje, kulturu, mlade i sport.

Buduća uredba omogućiće korisnicima da uslugama internet sadržaja tokom putovanja u EU pristupaju na isti način kao kod kuće.

Izvor: Seebiz

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE