Koridori RASKINULI sa Italijanima i pokrenuli NAPLATU bankarske garancije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Koridori RASKINULI sa Italijanima i pokrenuli NAPLATU bankarske garancije

  Zbog toga što za dve godine nisu ispunili ugovorne obaveze, Koridori Srbije su raskinuli ugovor sa italijanskom kompanijom Elef spa koja je opremala dva tunela na istočnom kraku Koridora 10 kod Dimitrovgrada, saopšteno je iz ovog preduzeća.

  Sa italijanskom firmom je potpisan ugovor o nabavci i ugradnji opreme na tunelima “Progon” i “Pržojna Padina” 2016. godine, ali nakon završenih radova, nisu uklonili nedostatke u garantnom roku na koje su ukazali iz Koridora.

  S obzirom na to da ovakvo neodgovorno ponašanje izvođača nije dopustivo, Koridori Srbije su izvođaču uputili Obaveštenje o raskidu ugovora i pokrenuli postupak naplate bankarske garancije u iznosu od 455.233,36 evra, saopštavaju iz Koridora.

  Dodaju da su u saradnji sa Putevima Srbije preduzeli sve potrebne mere da se saobraćaj nesmetano odvija kroz dva pomenuta tunela.

  Upravo ispred tunela “Progon” iznad Dimitrovgrada postavljena je dekorativna rasveta, a istovremeno je posečeno preko 70 stabala koja su bila ispod mosta i koja su zaklanjala pogled na svetleći most.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: Koridori Srbije

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE