"KORONA GUBICI": Komšije možda ukinu NERADNU nedelju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “KORONA GUBICI”: Komšije možda ukinu NERADNU nedelju

  Crnogorsko Ministarstvo ekonomije razmatra predlog Unije poslodavaca o ukidanju neradne nedelje, imajući u vidu gubitke u sektoru trgovine, izazvane epidemijom koronavirusa.

  “Traži se optimalno rešenje kako za poslodavce, tako i za zaposlene, o čemu će crnogorska javnost biti obaveštena u dogledno vreme”, kažu u Ministarstvu ekonomije u izjavi za CdM.

  Unija poslodavaca Crne Gore, pre nekoliko dana je pozvala na ukidanje neradne nedelje zbog teške ekonomske situacije u zemlji izazvane COVID-19 pandemijom.

  Unija poslodavaca Crne Gore ponovo je ukazala na sporne odredbe Zakona o unutrašnjoj trgovini i pozvala Ministarstvo ekonomije da navedeni član suspenduje, odnosno stavi van snage odredbe o zabrani rada nedeljom i u dane državnih i drugih praznika privrednim subjektima u sektoru trgovine.

  Navode da je od uvođenja mera koje su predviđale zabranu rada za veliki broj privrednih subjekata, crnogorska privreda izgubila oko 30 radnih dana koji su joj doneli i gubitak u vidu izgubljenih prilika za ostvarenje prometa potrebnog za servisiranje brojnih obaveza (prema zaposlenima, dobavljačima, državi…).

  “Oporavak privrede i normalizacija poslovanja podrazumeva pokušaj da se izgubljeno nadoknadi u meri mogućeg, te suspenzija predmetnog člana za UPCG svakako predstavlja jedno od mogućih rešenja – naročito u kontekstu (ukoliko je bude) kakve takve turističke sezone”, istakli su u UPCG.

  Primjena neradne nedelje počela je da se primjenjuje 14. oktobra prošle godine. U sektoru trgovine u Crnoj Gori ima oko 37.000 zaposlenih.

  Izvor: CdM

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE