Korona "ubila" vazduhoplovni sektor: Otpušta i Bombardije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Korona “ubila” vazduhoplovni sektor: Otpušta i Bombardije

  Kanadska kompanija Bombardije, koja je uvela velike promene u svom vazduhoplovnom biznisu pre globalne pandemije, sada se suočava sa velikim padom prihoda, a prinuđena je i da otpusti 2.500 radnika zbog krize uslovljene koronavirusom.

  Otpuštanja opravdavaju padom tražnje za poslovnim avionima, jer je vazduhoplovni sektor od marta gotovo mrtav, sto je posledica izazvana pandemijom.

  “S očekivanim padom isporuka poslovnih aviona u industriji od oko 30% tokom 12 meseci zbog pandemije, Bombardije mora prilagoditi svoje aktivnosti i radnu snagu kompanije. Većina ovih smanjenja uticaće na proizvodne aktivnosti u Kanadi i postepeno će se sprovoditi tokom 2020. godine”, receno je iz kompanije.

  U izjavi za Radio-Kanadu kompanija je saopštila da će 1.500 radnika biti otpušteno u Kvebeku i 400 u Ontariju, a ostatak otpuštanja je planiran u međunarodnim objektima kompanije.

  Bombardije je u martu obustavio sve operacije u nastojanju da zaštiti zaposlene od širenja novog koronavirusa. Kompanija je postupno nastavila sa radom prošlog meseca, ali je već u prvom kvartalu zabeležila gubitak od 200 miliona američkih dolara.

  Bombardije je bio u problemima mnogo pre početka pandemije. Prema proceni iz septembra 2019. godine, kompanija je bila suočena sa skoro 10 milijardi američkih dolara duga.

  Inače, Bombardije zapošljava oko 60.000 ljudi širom sveta.

  Izvor: Novosti, Tanjug

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE