Koronakriza i na kranovima: NAJVEĆA građevinska firma U GUBITKU

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Koronakriza i na kranovima: NAJVEĆA građevinska firma U GUBITKU

  Najveća domaća građevinska kompanija, Energoprojekt holding (ENHL), objavila je konsolidovane finansijske izveštaje za period januar-jun, koji pokazuju pad realizacije i negativan krajnji rezultat, pre svega usled slabijih prihoda na domaćem tržištu.

  Konsolidovani poslovni prihod u prvih šest meseci pao je 13,8 odsto na 10 milijardi dinara, pre svega usled smanjene realizacije na domaćem tržištu od 27,4 odsto, navodi brokerska kuća Momentum.

  Istovremeno, zaustavljen je trend pada poslovanja u inostranstvu gde je zabeležen rast prihoda od 10,6 odsto na 4,4 milijarde dinara.

  Kada je profitabilnost u pitanju, ostvaren je poslovni gubitak od 219,5 miliona dinara u odnosu na poslovnu dobit od 152,3 miliona dinara prošle godine, dok je neto gubitak u prvom polugodištu dostigao 361,4 miliona dinara (lani dobit od 361,4 miliona dinara).

  Operativni gotovinski tok kompanije (OCF) u prvih šest meseci iznosio je 449,1 milion dinara (pad od 61 odsto), dok je neto dug na kraju perioda iznosio 4,03 milijarde dinara što je smanjenje od 5,2 odsto.

  Prema navodima uprave, kompaniji je za realizaciji preostalo oko 322 miliona evra poslova (171 milion u zemlji, 151 milion u inostranstvu). Ove godine je planirano ugovoranje 242,7 miliona evra novih poslova, a u prvih šest meseci je plan ostvaren sa 47,7 miliona evra ugovorenih poslova, uglavnom u inostranstvu.

  Izvor: BIZlife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE