Koronakriza "NATERALA" najveću AUTO-ALIJANSU na novi model proizvodnje

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Koronakriza “NATERALA” najveću AUTO-ALIJANSU na novi model proizvodnje

  Reno, Nisan i Micubiši će zajedno raditi na smanjenju troškova i saniranju posledica koje je uzrokovala pandemija koronavirusa.

  Auto-giganti će se fokusirati na geografske i tehnološke snage svakog poizvođača, a zajedno su dogovorili da prave manje modele i dele proizvodne pogone.

  Najveće svetsko savezništvo, poznato kao “Reno-Nisan Alijansa”, kada je u pitanju proizvodnja automobila saopštilo je da će odustati od strategije rasta po svaku cenu koju je forsirao bivši šef Karlos Gosn.

  Novi model saveza se fokusira na efikasnosti i konkurentnosti umesto na obimu, rekao je predsedavajući saveza Žan Dominik Senard.

  Svaka od kompanija će preuzeti rukovođenje u određenoj geografskoj oblasti. Na primer, Nisan će preuzeti Aziju uključujući Kinu i Japan, Reno će se primarno bazirati na Evropu i Južnu Ameriku dok su Micubišiju dodeljeni delovi jugoistočne Azije i Okeanije.

  Sličnu strategiju raspodele poslova će primeniti i na tehnologiju i inženjering. Pored toga, oni će smanjiti ukupni broj modela koji proizvode, napraviti zajedničke platforme i proizvoditi više istih delova, primenljivih na automobile svih kompanija u savezništvu.

  Oni bi trebalo da zatvore neke pogone i smanje broj radnih mesta ove sedmice, a “auto-alijansa” je bila u problemu i pre nego što je koronavirus pogodio industriju.

  U prošloj godini imali su najgore finansijske rezultate u poslednjoj deceniji, a neto profit je opao za 99 posto.

  https://www.bizlife.rs/biznis/poslovne-vesti/reno-se-bori-za-opstanak-mogao-bi-da-nestane/

  Izvor: Klix

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE