Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Korupcija u Požegi: Lisice predsedniku opštine i opštinskim funkcionerima

Predsednik opštine Požega Milan Božić kao i vrh opštinskog rukovodstva uhapšeni su zbog zloupotrebae službenog položaja i korupcije.

Uhapšeni su i predsednica Skupštine opštine Zorica Mitrović, njen suprug Milenko Mitrović i načelnik Opštinske uprave Velimir Maksić, objavili su beogradski mediji.

Kraljevačka policija u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom uhapsila M.B. (62) funkcionera opštine Požega, Z.M. (49) funkcionera Skupštine opštine Požega i V.M. (49) odgovorno lice Opštinske uprave opštine Požega osumnjičene da su zloupotrebili službeni položaj, saopšteno je iz MUP.

Uhapšen je i V.G. (49), odgovorno lice Agencije za procenu nekretnina Gorski Ivanjica, osumnjičen za zloupotrebu u vezi sa javnom nabavkom i produženo krivično delo falsifikovanje isprave.

Kako se sumnja, M.B, Z.M, i V.M. su u periodu od 2017. do 2018. godine u četiri postupka nabavki naručioca Opštinske uprave Požega, odobrili plaćanje po računima koje je izdao izvođač posla, iako navedene usluge i radovi nisu bili izvršeni u trenutku plaćanja, a postupci predmetnih nabavki nisu sprovedeni u skladu sa zakonom.

Na taj način su preduzetničkoj radnji Gorski pribavili korist od 1.360.000 dinara, a Opštinskoj upravi Požege pričinili štetu u tom iznosu.

Osumnjičena Z.M. je prilikom izvođenja molerskih radova za opštinu Požega, od izvođača radova u više navrata nakon plaćanja zatražila i preuzela novac u ukupnom iznosu od 200.000 dinara.

Osumnjičeni V.G. je u postupku javne nabavke male vrednosti naručioca Opštinske uprave opštine Požega, suprotno zakonu, dogovarao sa drugim ponuđačem i preduzeo protivpravne radnje u nameri da posao bude dodeljen preduzetničkoj radnji njegove supruge.

Kako se sumnja, on je izradio lažne isprave o prijemu projektno – tehničke dokumentacije u nameri da ih upotrebi kao prave.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, posle čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE