Kragujevac dobija novu industrijsku zonu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kragujevac dobija novu industrijsku zonu

  Na lokaciji Sobovica će biti izgrađena i opremljena nova industrijska zona u kojoj se u naredne tri ili četiri godine očekuje otvaranje novih fabričkih hala u kojima će moći da se zaposli 6.000 do 7.000 ljudi, najavio je gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić na sednici Skupštine grada.

  Odbornici su po hitnom postupku usvojili Plan detaljne regulacije “Radna zona Sobovica-Lužnice”, kojim je obuhvaćeno poljoprivredno zemljište površine oko 663 hektara, od čega je oko 280 hektara predvidjeno za radnu zonu.

  “Pred nama je ogroman projekat, verovatno veći od projekta realizovanog u prethodnom periodu zajedno sa italijanskim Fijatom. Mi očekujemo izgradnju velike industrijske zone u Sobovici i zapošljavanje velikog broja ljudi. Očekujemo dolazak Simensa u Kragujevac i hoćemo da završimo sve infrastrukturne radove u toku 2018. godine i svaki dan nam je bitan”, rekao je Nikolić.

  On je istakao da je izgradnja industrijske zone “velika stvar” za grad Kragujevac i građane Kragujevca i da će ako sve bude kako je planirano broj novozaposlenih biti višestruko veći nego ove godine, kada je na spisku nezaposlenih manje 2.500 ljudi.

  “Radovi su već počeli. Radi se put ka Rači, od Topolskog puta, kreće se sa putem ka Jarušicama”, rekao je Nikolić.

  Na prostoru buduće industrijske zone u Sobovici kraj puta Kragujevac-Rača već posluje kompanija “Milanović inženjering” koja proizvodi aluminijumske delove za vozove, a koju će početkom 2018. godine preuzeti nemački Simens.

  Iz gradske administracije je ranije najavljivana i investicija u budućoj industrijskoj zoni u oblasti prerade mesa uz podršku kineske kompanije CMEC.

  Odbornici opozicije u Skupštini Kragujevca su pozdravili izgradnju nove industrijske zone ali su zatražili više informacija o tome kako će biti rešena imovinska pitanja, koliko će koštati cela investicija i o načinu finansiranja.

  Izvor: Beta

  Foto: YouTube screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE