Kraj dinastije? Agencija traži SMENU Krkobabića

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kraj dinastije? Agencija traži SMENU Krkobabića

  Agencija za borbu protiv korupcije preporučila je smenu Milana Krkobabića sa mesta ministra bez portfelja zaduženog sa javna preduzeća, jer je učestvovao u donošenju odluke Vlade Srbije kojom je njegov sin Stefan Krkobabić imenovan za v.d. direktora JP Stara planina, piše Insajder.

  Kako se navodi u rešenju, Krkobabić o sukobu interesa koji je imao u toj situaciji nije obavestio Agenciju za borbu protiv korupcije, iako je po zakonu bio dužan da to uradi.

  On je, izjašnjavajući o postupku koji je pokrenula Agencija, naveo da je bio prisutan na sednici Vlade na kojoj se odlučivalo o imenovanju njegovog sina, kao i da nije bilo opravdanih razloga za njegovo odsustvo, što su, kako je prethodno naveo, službena putovanja, bolest i slično.

  Dodao je da u njegovom ministarstvu nema predviđenih mesta državnog sekretara, pomoćnika ministra, odnosno zamenika koji bi mogli da ga zamene, pa je bio u obavezi da prisustvuje i odlučuje u navedenoj situaciji.

  Takođe, pozvao se i na suprotnosti u zakonima, pa je tako naveo da su “Zakonom o Agenciji derogirane norme Zakona o Vladi i Poslovnika o radu Vlade”, jer je, kako je rekao, s jedne strane imao obavezu da prisustvuje sednici, a sa druge strane zabranu istih, kako ne bi došlo do povrede Zakona o Agenciji.

  Na kraju je naveo da je na pomenutoj sednici dnevni red bio obiman, da se glasalo elektronski o obrazloženom predlogu nadležne komisije, po “zakonito sprovedenom postupku”, na koji nije mogao da utiče, te “smatra da nije ugrozio javni interes i moli Agenciju da uvaži njegovo stanovište i oslobodi ga odgovornosti”.

  Agencija, međutim, zaključuje da argumenti Milana Krkobabića nisu od uticaja na donošenje drugačije odluke u ovoj pravnoj stvari, kao i da postupak protiv njega nije pokrenut jer je bio na sednici, već zato što je učestvovao u odlučivanju o imenovanju Stefana Krkobabića na funkciju direktora.

  Demantovani su i navodi Krkobabića da su zakoni o Agenciji za borbi protiv korupcije i o Vladi u suprotnosti i podseća da Zakon o Vladi predviđa da član Vlade ne može stvoriti mogućnost sukoba javnog i privatnog interesa, kao i da je dužan da se povinuje propisima kojima se uređuje sukob interesa.

  Na ovo rešenje Milan Krkobabić ima pravo žalbe.

  Izvor: Beta

  Foto: Medija Centar

  What's your reaction?

  Komentari

  • Pancic Josip

   Posle svih s.anja koja su ovih isplivala , zderavci se setili tuznog Krkobabe,pa da se na njemu zalomi njihovo iznenadno postovanje zakona.

  • Банаћанин

   Ради реда наша веза је кркобавићев деда!

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE