Krajem godine kreće PROIZVODNJA električnih Ikarbusa

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Krajem godine kreće PROIZVODNJA električnih Ikarbusa

  Generalni menadžer kineske kompanije Jinlong, Jang Jian, najavio je da će Ikarbus, čiji su novi većinski vlasnik, krajem godine krenuti sa proizvodnjom električnih autobusa.

  “Naši planovi su da prvo dovedemo investicije koje bi Ikarbus vratile u život, a nakon toga planiramo da zaposlimo 200 radnika i krenemo sa proizvodnjom”, objasnio je Jang u izjavi Tanjugu.

  On je rekao da je njegova kompanija primila novu porudžbinu i da će na osnovu nje krenuti sa proizvodnjom vozila koja su potrebna u Landžou.

  “Upravo radimo na organizaciji u Ikarbusu i krajem ove godine krenućemo sa proizvodnjom prvog električnog autobusa. Mi sada radimo na tehničkoj pripremi za proizvodnju tog autobusa”, kazao je on.

  Jang ističe da je plan kineske kompanije da Ikarbus učini jakom firmom i da postane regionalni centar, a da će se tek potom razmišljati i eventualnom širenju na druge zemlje u regionu i ulasku na evropsko tržište.

  Kinezi preuzimaju 51 odsto Ikarbusa, a u vlasništvu države ostaće 26 odsto preduzeća, dok ostatak pripada malim akcionarima.

  U pogonima Ikarbusa nameravaju da zadrže postojeće modele, ali i da počnu proizvodnju električnih autobusa i kombija.

  Izvor: Novosti, Tanjug

  Foto: FI

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE