Kronen cajtung: Putujte po celoj Evropi, osim na Kosovo - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kronen cajtung: Putujte po celoj Evropi, osim na Kosovo

  Gotovo čitava Evropa važi za bezbednu turističku destinaciju, a izuzetak je Kosovo, prenosi bečki dnevnik Kronen cajtung pozivajući se na “Travel risk mapu”.

  List navodi da turisti pilikom izbora destinacija uzimaju u obzir strah od terorizma, visoku stopu kriminala i uslove za medicinsku zaštitu, te je, imajući to u vidu, Austrija u ovom trenutku izuzetno poželjna destinacija.

  U Austriji, kako navodi list, stalno raste broj domaćih turista, pa tako statistika beleži da je prošle godine čak 87 odsto Austrijanaca najmanje jednom odmor provodilo u svojoj zemlji.

  Kao posebno bezbedne destinacije pominju se još Slovenija, Švajcarska, Luksemburg, Norveška, Danska, Švedska i Finska, ali i Grenland i Island.

  Takođe, navodi list, neznatan bezbednosni rizik je u Australiji, Novom Zelandu, Kini, Japanu, SAD i Kanadi, kao i delovima Južne Amerike, dok je sasvim nebezbedno u Africi i na Srednjem istoku.

  Ekstremno visoki rizik je u Avganistanu, Siriji, Somaliji, Maliju, Iraku i Jemenu.

  Ministarstvo spoljnih poslova Austrije na svom sajtu ima upozorenja za mnoge države, a pre svega za Avganistan, Irak, Jemen, Libiju, Mali, Mauritaniju, Nigeriju, Somaliju, Južni Sudan, Siriju i Centralnoafričku Republiku.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE