Kubanske cigarete "zaposele" Kinu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kubanske cigarete “zaposele” Kinu

  Prodaja kubanskih cigara porasla je za 12 odsto 2017. godine i dostigla rekordnih 500 miliona dolara, podstaknuta time što Kina stimuliše uvoz luksuznih proizvoda.

  Od ukupnog izvoza kubanskih cigara, 54 odsto je otišlo u Evropu, sledi Latinska Amerika za 17 odsto i region Azije i Pacifika sa 15 odsto.

  Prodaja Kini porasla je 24 odsto, i tu je potencijal za rast najviši. Kina se svrstava u treći rang potrošača iza Francuske i Španije.

  “Kina ima tražnju na koju treba da odgovorimo i možemo da računamo na dvocifreni rast prodaje u godinama koje dolaze”, ocenio je Hose Maria Lopes Inčaurbe, potpredsednik kompanije “Habanos S.A”, na konferenciji za štampu u glavnom gradu Kube.

  On je rekao da je prodaja cigara uticala na porast od pet odsto tržišta luksuznih proizvoda 2017. godine, i očekuje se da na proizvodnju 2018. godine neće uticti prolaz razornog uragana “Irma” u septembru prošle godine.

  Domaće kubansko tržište za kubanske cigare takođe je ojačalo, zahvaljujući dolasku 4,5 miliona turista 2017. godine.

  Mada kompanija “Habanos S.A” izvozi u veći deo sveta, i dalje joj je zatvoreno tržište SAD zbog embarga koji traje još od 1962. godine.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE