Kuća na grčkom moru košta manje nego u Surčinu - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Kuća na grčkom moru košta manje nego u Surčinu

Kuća na samoj obali mora na Halkidikiju ili Tasosu, sa sve dvorištem i kompletnim nameštajem, košta manje nego kuća slične kvadrature u širem centru Surčina, piše Blic.

Zvuči suludo, ali je istinito – nekad je kuća na moru bila luksuz, a danas vam je jeftinija nego kuća u prigradskom naselju Beograda. Tako agencije za nekretnine nude sređene kuće na manje od 100 metara od mora za pare koje će vam u Srbiji jedva biti dovoljne da nađete valjan stan u Beogradu.

Razlog za ovako veliki pad cena nekretnina u Grčkoj leži u ekonomskoj krizi u koju je ta zemlja zapala, pa su tako cene nekretnina opale za 30 do 40 odsto. Tako danas kuća od 75 kvadratnih metara u popularnom letovalištu Pefkohoriju može da se nađe za 65.000 evra, i to sa kompletnim nameštajem i na svega 70 metara od plaže. Kuća se nalazi blizu centra grada i sadrži klimu, kamin i sigurnosna vrata. Slično je stanje u mestima Nikiti, Nea Fokea, pa čak i na Tasosu, gde cene, ipak, jesu malo više.
Naime, na ostrvima su cene najmanje pale, ali je kvadrat i dalje jeftiniji nego u Beogradu – prelepa kuća od 130 kvadrata može da se nađe za 140.000 evra ili malo više od 1.000 evra po kvadratu.

U Srbiji ćete, s druge strane, za 65.000 evra moći da kupite kuću slične kvadrature (80 kvadrata) u širem centru Surčina i to maltene u sivoj fazi izgradnje. Dobra stvar je što je u cenu uključen i plac od devet ari. Slično je stanje u ostalim prigradskim naseljima, dok u Begradu za te pare može da se nađe pristojan stan, ali ne u centru grada.

Ako ste pomislili da zvuči previše dobro da bi bilo istinito, trebalo bi da znate da ponekad i jeste. Naime, dešava da se da su kuće koje su izuzetno povoljne u prilično lošem stanju.

Stvar je u tome da ima puno nekretnina koje su u lošem stanju, kuće i zgrade građene pedesetih ili šestdesetih godina, u podrumu ili suterenu i one mogu da se nađu po zaista niskim cenama – objašnjava za “Blic” Ana Pavlica Majorov iz agencije za nekretnine Roman.

Izvor: BIZLIfe/Blic

What's your reaction?

Komentari

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE