Kuda idu novci od naplate plastičnih kesa?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kuda idu novci od naplate plastičnih kesa?

  Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan kaže da je pitanje za trgovinske lance šta će da urade sa novcem koji zarade od naplate plastičnih kesa.

  Na pitanje zbog čega nijedan dinar od naplate kesa nije otišao u fondove za zaštitu životne sredine, Trivan za Prvu TV kaže da je to pitanje za trgovinske lance.

  “To je novac koji oni zarađuju i nemaju nikakvu obavezu da uplaćuju u fondove i mislim da je odlična akcija i mislim da treba da se nastavi. Ja nisam bio za to da jedna kesa bude naplaćivana sa dva dinara bio sam za to da bude skuplje. Kese i PET ambalaža dramatično zagađuju životnu sredinu. Nijedna cena nije dovoljna da se to spreči”, kazao je on.

  Trivan navodi da neki od njih, naročito asocijacija domaćih trgovinskih lanaca, su kazali da imaju svoj fond u koji skupljaju sve te novce od naplate kesa i da će ga uložiti u nešto što se tiče zaštite životne sredine.

  “Meni je to potpuno kul”, kazao je Trivan.

  Istakao je da država mora da ima više novca.

  “Neodrživo je da samo polovina novca od zelenih taksi bude u budžetu Ministarstva životne sredine za rešavanje tih problema” snavodi Trivan.

  Izvor: TV PRVA/B92

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • Zahvalni

   Hvala državi što su našli još jedan način da preliju pare iz džepa bogatih građana u džepove siromašnih trgovinskih lanaca. Posebno mi je drago što to bogati građani nevide, ali šta da se radi.

  • Ceger

   Akcija bi imala smisla i ispunila svrhu kada bi kese kod nas koštale 20-30 dinara. U pojedinim lancima u EU, možete na kasi da kupite lepe, šarene i jake cegere od plastificiranog platna. U dve veličine. Dugo traju i plaćate ih manje od jednog eura. A kada se ceger istroši ili probuši, besplatno ga na kasi zamenjujete za novi. Prvi je to počeo Karfur u Francuskoj. Dakle, kupujete prvi ceger i posle ga doživotno i besplatno menjate za novi. Prava stvar.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE