SRBIJA između Kambodže i Sijera Leone: Hrvatska 81 mesto IZNAD nas

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  SRBIJA između Kambodže i Sijera Leone: Hrvatska 81 mesto IZNAD nas

  Poslednji izveštaj Svetskog ekonomskog foruma o kvalitetu puteva u svetu za 2017-2018. godinu smestio je Srbiju, između Kambodže i Sijera Leonea, na 100. mesto liste, na kojoj je rangirano ukupno 137 zemalja, sa prosečnom ocenom 3,2 (maksimalna ocena je 7).

  Iako ovo zvuči poprilično loše, mora se napomenuti da je u odnosu na prethodni izveštaj Svetskog ekonomskog foruma o kvalitetu puteva Srbija napredovala za 15 mesta.

  Takođe, u taj izveštaj svakako nije ušao napredak koji je Srbija ostvarila otvaranjem poslednje nezavršene deonice južnog kraka Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru, a prema najavama vrha države uskoro bi trebalo da bude kompletiran i istočni krak Koridora 10.

  Kada je reč o zemljama regiona, u izveštaju je najbolje rangirana Hrvatska koja se nalazi na 19. poziciji zemalja sa najboljim putevima. Međutim, Hrvatska je u odnosu na prethodni izveštaj nazadovala, kada je zauzela 18. mesto.

  Grčka se nalazi na 44. poziciji sa prosečnom ocenom 4,5, Slovenija na 51. sa ocenom 4,4, Albanija je 57. sa ocenom 4,3, Crna Gora je zauzela 88. mesto na tabeli sa prosečnom ocenom 3,5, Bosna i Hercegovina 109. sa prosečnom ocenom 3,0, dok se Rumunija nalazi na 120. poziciji sa prosečnom ocenom 2,7.

  Najbolje rangirana država na ovoj listi su Ujedinjeni Arapsi Emirati, iza njih je Singapur, zatim Švajcarska, Hong Kong, Holandija, Japan, Francuska, Portugal, Austrija, SAD…

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta, arhiva

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE