Lagard kritikovala NESLOŽNE lidere EU

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Lagard kritikovala NESLOŽNE lidere EU

  Šefica Evropske centralne banke Kristin Lagard pozvala je nejedinstvene lidere Evropske unije da odlučnije rade na ublažavanju udara pandemije koronavirusa na ekonomije, pošto se evropski blok podelio oko toga koliko daleko treba ići s merama, rekla su za Rojters tri izvora upoznata s dešavanjem.

  Južne članice EU su ogorčene zato što 27 nacionalnih lidera bloka nije uspelo, tokom šestočasovne telefonske sednice, da se dogovori o većoj podršci njihovim ekonomijama, koje pandemija COVID-19 razara.

  Lagard je na telefonskoj sednici navela da su “potrebne dalje akcije”, naglasivši potrebu za hitnom akcijom i poručivši liderima da je EU prespora u reagovanju na krizu, rekli su britanskoj agenciji ljudi informisani o debati koja je vođena.

  Ona je takođe, kako su dodali, upozorila na predviđanja duboke recesije i cenu koja će biti plaćena zbog nejedinstva.

  Ovo je bio drugi takav poziv Lagardove evropskim kreatorima politika ove sedmice, nakon što je u ponedeljak uputila sličnu poruku ministrima finansija evrozone.

  Na sednici, Nemačka i Holandija su se žestoko usprotivile zalaganjima Italije, Španije, Portugalije, Francuske i drugih zemalja da se emituje zajednička obveznica, što podseća na razmirice u bloku tokom dužničke krize evrozone 2008, koje su nagrizle jedinstvo EU, navodi Rojters.

  “Ako se međusobno ne uvažavamo i ako ne shvatamo da suočeni sa zajedničkim izazovom moramo biti sposobni da na njega zajedno odgovorimo, onda niko nije shvatio šta je zapravo suština jedinstvene Evrope”, rekao je portugalski premijer Antonio Kosta nakon završetka telefonske sednice, prenosi britanska agencija.

  Izvor: RTS, Agencije

  Foto: YouTube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE