Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

“Lako je reći da MINIMALAC bude 37.000 dinara…”

Ideja Vlade Srbije je da minimalna cena rada za sledeću godinu bude veća od realnog rasta BDP i rasta cena, ali da pri tome treba imati u vidu i koliko bi to moglo da košta državu i poslodavce, izjavio je ministar za rad Zoran Đorđević.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijala pitanja je, posle sednice Socijalno-ekonomskog saveta (SES), rekao da Vlada ne može da garantuje u kom će roku “minimalac” dostići vrednost minimalne korpe namirnica.

“Mislim da ima prostora da se postigne kompromis oko visine minimalne cene rada između sindikata, Vlade Srbije i poslodavaca”, rekao je Đorđević, ali nije želeo da govori o konkretnom iznosu.

Dodao je da “sve zavisi od rezultata koje postigne privreda, ali da će joj zamajac dati ulaganja u infrastrukturu”.

“Lako je reći da minimalna cena rada treba da bude 36.000 37.000 dinara, ali treba videti koliko to košta državu i da li bi privreda dugoročno zbog toga imala probleme”, rekao je Đorđević.

“Mislim da bi za dve godine minimalna cena rada mogla da dostigne vrednost minimalne korpe namirnica, ali ne postoje garancije imajući u vidu neizvesnosti u kretanje svetske ekonomije”, rekao je Đorđević.

Izvor: Beta

Foto: Beta

What's your reaction?

Komentari

  • falkon

    A otkud vam ideja za minimalac??? Ako svaki poslodavac izmiruje obaveze prema državi, plaća porez na ukupnu vrednost plate, tim bolje za budžet. Nego vi morate omogućiti svojim partnerima - Lopovima da nam i duše uzimaju. Nećete ni vi živeti 200 godina...

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE