LEGLO ZARAZE: Da li ste čuli za "Mont Everest smeća", svake godine 10m VEĆI (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  LEGLO ZARAZE: Da li ste čuli za “Mont Everest smeća”, svake godine 10m VEĆI (VIDEO)

  Nazvana “Mont Everest” od lokalnog stanovništva, deponija smeća u Gazipuru, na istočnom obodu Nju Delhija, sada zauzima površinu koja odgovara veličini više od 40 fudbalskih stadiona. Hrpa otpada svake godine poraste za deset metara i trenutno je visoka 65 metara, a očekuje se da će sledeće godine biti viša od Tadž Mahala, koji je visok 73 metra.

  Kada je 1984. godine Gazipur sagrađen, ovo naravno nije bila namera. Do 2002. godine, deponija je dostigla kapacitet od 20 metara i trebalo je da bude zatvorena. Danas, više od 20 miliona ljudi koji žive u Nju Delhiju uglavnom se oslanjaju na ovu rastuću monstruoznost i dve druge deponije, od kojih je svaka dostigla svoj maksimum još pre deceniju.

  “Oko 2.000 tona smeća baci se u Gazipur svakog dana”, izjavio je za AFP jedan opštinski zvaničnik u Delhiju pod uslovom da ostane anoniman. To iznosi 10 metara rasta svake godine, piše National Geographic Srbija.

  Budući da smrdljiva struktura nastavlja da raste bez kraja na vidiku, rizici za lokalno stanovništvo su mnogostruki. S obzirom da je otpad na ovoj planinskoj gomili labav, nekompaktan i izložen, on podstiče razgradnju i generiše toplotu i metan. To znači da bi pod pravim uslovima, spontani požari mogli da postanu svakodnevnica.

  Izvor: National Geographic Srbija

  Foto: Youtube/Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE