Lekari ga onesposobili za rad - odšteta 9 miliona dinara

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Lekari ga onesposobili za rad – odšteta 9 miliona dinara

  Viši sud u Kraljevu naložio je Opštoj bolnici u Novom Pazaru da pacijentu isplati više od 9,1 miliona dinara zbog propusta lekara Infektivnog odeljenja te ustanove tokom njegovog lečenja, objavio je radio Sto plus.

  Novopazarska bolnica je presudom obavezana da 45-godišnjem pacijentu isplati 2.750.000 dinara na ime nematerijane štete u vidu pretrpljenih fizičkih i duševnih bolova, ali i straha.

  Dodatnih 1.333.905 dinara ustanova će morati da isplati na ime materijalne štete po osnovu izgubljene zarade od početka lečenja do donošenja presude, a 4.431.057 dinara na ime gubitka 69 odsto zarade do 2024. godine, zbog umanjene radne sposobnosti.

  Bolnica na ime troškova parničnog postupka ima obavezu pacijentu da isplati 599.584 dinara.

  Pacijent je tokom novembra i decembra 2012. godine bio u nekoliko navrata hospitalizovan na Infektivnom odeljenju novopazarske bolnice zbog visoke temperature i bolova u trbuhu koji su, prema mišljenju veštaka, prouzrokovani infektivnom mononukleozom, navodi se u presudi Višeg suda.

  Zbog “neblagovremene i neadekvatne reakcije lekara” došlo je do komplikacija koje su kod pacijenta izazvale apsces jetre.

  Utvrđeno je da je i na Hirurško odeljenje iste ustanove upućen sa zakašnjenjem, odakle je hitno prebačen u Klinički centar Srbije u Beogradu, gde je podvrgnut hirurškim intervencijama tokom kojih su mu odstranjeni delovi jetre i slezina.

  Zbog otklanjanja tih organa i povrede mokraćnog kanala kod njega je nastupio invaliditet.

  Prema nezvaničnim informacijama, iznos još uvek nije isplaćen, a biće uvećan za zateznu kamatu, koja je počela da teče 15 dana posle pravosnažnosti presude donete još 29. novembra 2017. godine.

  Izvor: N1, Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Pacijent

   Dr koja ga je lwčula da krivično odgovara lopov širokih razmera a ne pobegla u prevremenu penziju baš te 2012

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE