Let do Grčke: Iz aviona u KARANTIN

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Let do Grčke: Iz aviona u KARANTIN

  Kako su grčki mediji pisali još pre nekoliko dana, a prenosili naši mediji, svi putnici koji u ovu zemlju budu stizali avionom biće podeljeni u dve “bezbednosne grupe” – A i B, a putnike iz B grupe očekuju testiranje, karantin u trajanju od 24 sata, a ako neko bude pozitivan na koronavirus, onda i dvonedeljna izolacija.

  U A grupi su državljani Austrije, Bugarske, Nemačke, Danske, Švajcarske, Estonije, Irske, Islanda, Hrvatske, Kipra, Letonije, Lihtenštajna, Luksemburga, Malte, Norveške, Tajlanda, Mađarske i Poljske.

  U grupi B su građani Albanije, Belgije, Francuske, Italije, Severne Makedonije, Holandije, Portugalije, Španije, Švedske, kao i drugih zemalja van EU, dakle i Srbije.

  I ambasador Srbije u Atini Dušan Spasojević kaže da se na aerodromu u Atini za sada primenjuje praksa da se svi putnici testiraju, uz obavezu da budu u samoizolaciji 24 sata dok ne prime rezultat testa.

  On je u telefonskom uključenju za TV Prva rekao da je za ulazak srpskih državljana otvoren atinski aerodrom, a da još nisu planirani letovi za aerodrom u Solunu.

  Neki već “sleteli” u karantin

  Kako pišu Novosti, jedan avion sa putnicima iz Srbije sleteo je u Atinu, a svi putnici su po sletanju testirani na koronavirus. Trenutno se nalaze u karantinu od 24 časa gde će sačekati rezultate testa.

  Ukoliko bude pozitivnih na koronavirus, moraće da provedu 14 dana u samoizolaciji.

  Putnici koji imaju stan ili kuću u toj zemlji provešće vreme tamo u izolaciji, a oni bez smeštaja biće smešteni u hotelu koji su obezbedili Grci.

  Izvor: Politika, Novosti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Petar Pecarski

   Gluposti, svi su testirani i za 10 min pusteni, zasto pisete dezinformacije?

  • lala

   Aha, ha, 4 gosta na Žabljaku i nekoliko stotina domaćih na celoj obali. Pasite kamenje, nama sve u Srbiji dobro rodilo. A Španska pršuta, Talijanska vina, Nemačka piva... Samo još ove polupripitomljene da vam vratimo i ko Amerika smo.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE