Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    LETNJI HIT: Salate u tegli kao obrok na poslu

    Kako bismo vam olakšali razmišljanje o hrani u ovom vrućim danima kada je brza hrana ili stajanje uz šporet poslednje što želite, pitali smo Tatjanu Popović Marić autorku programa ’5 dana detoksa’ koji su trendovi ovog leta kada je o hrani reč.

    Njen predlog za vašu savršenu novu užinu, ručak na poslu ili večeru su salate u tegli.

    Postoji osnovno pravilo koje kaže da svaka obrok salata u tegli ima nekoliko slojeva čiji bi redosled ređanja trebalo da se ispoštuje:

    1. Na dno tegle idu mokri sastojci: dresing (preliv za salatu) kao što je jabukovo sirće, maslinovo ulje, limunov sok, pesto i začini.
    2. Sledeći sloj je rezervisan za žitarice, proteine i čvrsto povrće.
    3. Pri vrhu se slaže meko povrće, koštunjavi plodovi, semenke i sir.
    4. Na sam vrh ide kupusasto i lisnato povrće.
    5. Pre serviranja promućkajte teglu, istresite sadržaj u tanjir ili u činiju, i uživajte u vašem zdravom obroku

    Savet:
    Najvažnije je da kombinujete namirnice koje volite i budete kreativni u spajanju boja i ukusa.

    Tatjana  je prvi sertifikovani ’Health Coach’ u Srbiji i kreator veb stranice ’Totally wellness’. Studije je završila na renomiranom Institutu za integrativnu ishranu u Njujorku. Na Menhetnu je osnovala svoju privatnu praksu sarađujući sa brojnim internacionalnim klijentima. Danas posluje i u Srbiji, iz Subotice, sa ciljem da pomogne klijentima da promene način ishrane i stil života uz jednostavne i praktične savete.
    Ukoliko imate još pitanja za nju pišite joj na sledeću adresu: [email protected]

    [preporucene_vesti ids=“236092, 237202, 86299″]

    Izvor: BIZLife

    Foto: pixabay

    Piše: D.G.

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE