Lideri u regionu po cenama priključaka za struju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Lideri u regionu po cenama priključaka za struju

  Investitori u Srbiji ne samo da su suočeni sa glomaznom procedurom za priključenje na elektrodistributivnu mrežu već plaćaju i znatno veću cenu za tu uslugu nego što je slučaj u zemljama regiona, piše Danas.

  Prema podacima Svetske banke, za dobijanje potrebnih dozvola i saglasnosti za priključenje na elektrodistributivnu mrežu firme u Srbiji treba da plate oko 100 hiljada evra.

  Primera radi, u Hrvatskoj je za istu svrhu potrebno izdvojiti oko 32.000 evra, u Sloveniji oko 20.000 evra, u Bosni i Hercegovini oko 15.000 evra, Crnoj Gori 26.150 evra, Makedonija oko 91.000 34.306 evra, Bugarskoj 54.306 evra.

  Da su nadležni u Srbiji upoznati sa tom problematikom kao i činjenicom da između ostalog i zbog toga naša zemlja beleži znatno lošiji plasman na Duing biznis listi nego što bi mogla da ostvari jasno pokazuje nedavna izjava Aleksandra Antića, ministra rudarstva i energetike. Naime, Antić je istakao da se radi na poboljšanju i pojeftinjenju procedura za dobijanje priključka za električnu energiju i da očekuje da Srbija po tom kriterijumu ove godine bude bolje kotirana na Duing biznis listi Svetske banke gde su zemlje rangirane po uslovima poslovanja. Prema njegovim rečima, već je smanjen broj procedura neophodnih za dobijanje priključka za električnu energiju sa pet na tri i u planu je da ih bude još manje. Cilj je da se broj dana potrebnih za dobijanje dozvola smanji za 10 do 15 dana.

  Izvor: Danas

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE