X
  • English
X

Lifestyle, Poslovni saveti

Tatjana Popović Marić: Šta jesti pre važnog dana?

PinterestFacebookTwitterShare

Konzumiranje balansiranih obroka pre važnog i stresnog dana može značajno uticati na to da li će vam taj dan biti uspešan i da li ćete unaprediti svoju karijeru ili ćete doživeti neuspeh pred svojim saradnicima i šefom. Iskoristite ova tri saveta kako biste počeli “važne dane” kako treba.

Veče pred važan dan

Da li ste zabrinuti? Uradite lagane vežbe ili čitajte omiljenu knjigu. Izbegavajte alkohol. Iako će vam pomoći da se opustite i brže zaspite, takođe će poremetiti REM ciklus sna koji poboljšava pamćenje i kreativnost. Pored toga, može doći i do manjka vitamina i minerala u telu.

Važno jutro

Spavanjem se snižava nivo hormona stresa, kortizola, što će rezultovati uspešnijim danom. Doručak treba da bude bogat vlaknima, ugljenim hidratima, čistim proteinima i zdravim mastima. Pojedite malu činiju ovsene kaše sa bobičastim voćem i kajganu od belanaca sa avokadom ili dva parčeta integralnog tosta, dva poširana jaja i sveže voće. Jedna od opcija može biti i grčki jogurt sa žitaricama i lešnicima.

Tokom važnog dana

Ujutru popijte čašu vode i trudite se da to radite što češće tokom dana. Hidratacija vam može pomoći u bistrom razmišljanju, povećanju produktivnosti i smanjenju stresa.

-Imate još pitanja za Tatjanu? Kontaktirajte je na: tatjanahealthcoach@gmail.com

Tatjana Popović Marić je prvi sertifikovani ’Health Coach’ u Srbiji, autor “5 dana detoks programa” i kreator web stranice www.totallywellness.rs . Studije je završila na renomiranom i svetski priznatom Institutu za integrativnu ishranu u Njujorku, gde je obučena sa 100 različitih dijetetskih teorija i lifestyle metoda. Na Menhetnu je osnovala svoju privatnu praksu pod nazivom ’Totally Wellness’, sarađujući sa brojnim internacionalnim klijentima. Ona danas posluje i u Srbiji, sa ciljem da pomogne klijentima da promene način ishrane i stil života uz jednostavne i praktične savete.

Povezane vesti


Izvor: BIZLife