Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Jugić u Diznijevom crtaću

    U nastavku popularnog animiranog filma „Automobili“, koji je rađen u produkciji „Diznija“ i „Piksara“, naš „jugo 45“ prikazan je kao negativan lik, isfrustriran zato što je, sa još nekoliko modela automobila, proglašen za kantu i izbačen iz međunarodne trke. „Jugo“, koji je u ovom crtaću pretrpeo neke izmene (četiri fara), deo je tima Lemons (kante), koji priprema ljutu osvetu. Premijera „Automobila 2“ bila je letos.

    Inače, ovo nije prvi put da se „jugić“ pojavljuje na filmu. Naprotiv, „poslednji vrisak tehnologije“ nekadašnje SFRJ bio je nepresušna inspiracija za filmadžije, ali i za „obične“ Amerikance, koji su o njemu osamdesetih godina smislili mnogo viceva. Jedan od njih glasi: „Zašto vlasnici ‘juga’ idu u raj? Jer su već bili u paklu.“

    Pored toga, američki Kar-tok portal proglasio ga je za najgori automobil svih vremena.

    Predstavljanje našeg brenda u negativnom kontekstu u američkom filmu uopšte ne treba da nas čudi. Već smo navikli da srpski glumci redovno dobijaju uloge terorista, prevaranata i lopova, kao i na to da se prezimena negativaca skoro po pravilu završavaju na „ić“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE