Klub iz Slovenije pobednik petog Kupa prijateljstva

PinterestFacebookTwitterShare

Peti Kup prijateljstva Srbija-Slovenija između Golf kluba Centar iz Žablja i Golf kluba A iz Olimja održao se ovog vikenda, a golferi su se borili za veliki prelazni pehar koji je krasio vitrine i jednog i drugog kluba u protekle tri godine.
 

 
Osim igrača,  predsednika Golf kluba Centar Saše Jokića i predsednika Golf kluba A gospodina Borisa Završnika ovaj događaj je uveličalo i prisustvo župana, županije Podčetrtek Petera Misja i predsednika opštine Žabalj Branka Stajića. Oni su izrazili zadovoljstvo što su ove dve zemlje i kroz golf ostvarile veoma uspešnu saradnju i prijateljstvo i što ovaj događaj iz godine u godinu okuplja sve veći broj kako igrača tako i onih koji podržavaju ovakve susrete. Kup prijateljstva je još jedna potvrda da  sport, pogotovo golf ima više dimenzija a neke od njih su svakako komunikacija, nova prijateljstva, poslovni kontakti … 
 

 
Ovom prilikom na turniru Kupa prijateljstva učestvovalo je 58 gofera. Takmičari su ostvarili sledeće rezultate.

Kategorija A
I. Vučer Janez – 37 neto hco poena
II. Slobodan Lainović – 34 neto hcp poena
III. Igor Titin – 36 neto hcp poena
Kategorija B
I. Bogdan Krečković – 37 neto hcp poena
II. Igor Grošelj – 35 neto hcp poena
III. Bolut Alujevič – 34 neto hcp poena

Kategorija Dame:


I. Majda Bitenc – 37 neto hcp poena
II. Sung Park Ji – 37 neto hcp poena
III. Mira Dobravc – 35 neto hcp poena

Ukupni pobednik


Boris Dvoršek – 26 bruto hcp poena
Longest Drive
Škirnjar Alojz
Nearest to the pin
Miki Medan
 
Ekipni pobednik je ekipa iz Slovenije, a njihov ukupni rezultat je bio 340 poena, dok je Golf klub Centar zabeležio 330. 
 
Novi susret će biti održan u junu 2012. godine u Olimju. Golf klub Centar već naredne godine najavljuje održavanje Kupa prijateljstva i sa drugim klubovima iz regiona što će sa sigurnošcu doprineti popularizaciji ovog olimpijskog sporta i kod nas.