Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (VIDEO) Ričard Branson predstavio kosmodrom, letovi od 2013.

    Britanski milijarder Ričard Branson svečano je predstavio svoj kosmodrom u pustinji na jugu Novog Meksika sa kojeg bi 2013. trebalo da krenu prvi komercijalni letovi u svemir.
     
     
    Branson je na svemirskom terminalu-hangaru otvorio šampanjac u društvu guvernerke Novog Meksika Suzane Martinez, astronauta Baza Oldrina i velikog broja kandidata za putovanje u kosmos. Britanski milijarder je pre skoro godinu dana proslavio dovršenje radova na izgradnji piste svoje kompanije Virdžin galaktik. Sada su dovršeni i kosmodrom i svemirski brod, a kompanija trenutno radi na raketnim testovima.
     

     
    Branson je kazao da će test letovi biti okončani do kraja 2012. i da će će u svemir potom krenuti prvi putnici. Više od 450 ljudi već je kupilo karte za putovanje Virdžin galaktikom. Let dug 2,5 sata, uz pet minuta bestežinskog stanja i pogled na Zemlju iz svemira, košta 200.000 dolara. Među prvim putnicima biće sam Branson i njegovo dvoje dece. Izgradnja kosmodroma koštala je 209 miliona dolara. Pista je dugačka 3,2 kilometara. Površina terminala i hangara je 10.233 kvadratna metra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE