Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Deset lokaliteta u finalu „Mesto koje volim“

    Banka Inteza predstavila je juče u Konaku kneginje Ljubice deset finalista u svojoj akciji „Mesto koje volim“, koji su izabrani među 1.290 pristiglih predloga građana.

    Direktorka sektora za marketing Banke Inteza Maja Kolar je saopštila da je žiri na osnovu 1.290 predloga građana izabrao kao kulturna dobra: Gradsko kupalište u Somboru, Staro kupatilo Jošaničke banje kod Novog Pazara, obeležje Narodne biblioteke na Kosančićevom vencu, Beogradsku kapiju na Petrovaradinu, Konak Narodnog muzeja u Vranju, Crkvu brvnaru u selu Darosava, Rajačku pimnicu, Sinagoga u Apatinu, osnovnu školu iz 1792. u selu Čumić popa Stevana Popovića i bedemi tvrđave u Novom Pazaru.

    Žirijem koji je odabrao deset finalista i koji će odlučiti koja će tri predloga biti obnovljena uz finansijsku pomoć Banke Inteza predsedava direktorka Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture arh. Vera Pavlović Lončarski, a članovi su direktor nevladine organizacije „Evropa Nostra Srbija“ dr Irina Subotić, književnik Vladimir Arsenijević i reditelj Gorčin Stojanović. Ideju Inteza Banke da pomogne u rešavanju zaštite nacionalne baštine podržalo je Ministarstvo kulture, a Republički zavod za zaštitu spomenika je spreman da pruži logističku pomoć oko izrade projekata i njihove realizacije kao i lokalni zavodi, ukoliko su odabrani lokaliteti u njihovoj nadležnost.
     
    Sada je preostalo da građani putem sms poruka [email protected]. ili putem glasačkih listića koje mogu ubaciti u kutije u bankama glasaju za „mesto koje vole“ do 30. novembra, a tri lokaliteta koja budu dobila najviše glasova biće obnovljena tokom 2012. godine. Banka je za ovu svrhu izdvojila 30 miliona dinara a očekuje da i drugi donatori učestvuju u finansiranju.
     

    Gradsko kupalište u Somboru
     

    Staro kupatilo Jošaničke banje kod Novog Pazara
     

    Obeležje Narodne biblioteke na Kosančićevom vencu
     

    Beogradska kapija na Petrovaradinu
     

    Konak Narodnog muzeja u Vranju
     

    Crkva brvnara u selu Darosava
     

    Rajačke pimnice
     

    Sinagoga u Apatinu
     

    Osnovna škola iz 1792. u selu Čumić
     

    Bedemi tvrđave u Novom Pazaru




     


     

     


     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE