Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Beograd za vikend domaćin Evropskog kupa u džudou

    Beograd će predstojećeg vikenda biti domaćin Evropskog kupa u džudou, na kome će učestvovati više od 250 takmičara iz 26 zemalja, a organizatori turnira najavili su ambicije da taj turnir preraste u Svetski kup.

    „Izuzetno smo srećni što smo ponovo domaćini Evropskog kupa, jer je Serbia open jedan od osam koji se održavaju u Evropi. Svi smo se maksimalno angažovali jer takmičenje ima ozbiljan značaj, pošto će naši takmičari na domaćem terenu moći da odmere snage sa najboljima“, rekao je predsednik Džudo saveza Srbije Ivan Todorov.

    Evropski kup se boduje za evropsku rang-listu, koja donosi povoljnije pozicije za žreb za Evropsko prvenstvo. Bodovanje za svetsku rang listu obavlja se preko Svetskog kupa, što je cilj organizatora Serbia opena.

    Srpska džudo organizacija pokazala se kao dobar domaćin još od 2007. godine, što potvrđuje činjenica da se broj učesnika na Serbia openu svake godine povećava.

    Srbija je 2007. godine bila domaćin Evropskog prvenstva, a to takmičenje proglašeno je iste godine za najbolje organizovano takmičenje na svetskom nivou. Od tada rastu organizatorske ambicije Džudo saveza Srbije.

    Evropski kup otvoriće u subotu u 18.00 časova ministarka sporta i omladine Srbije Snežana Samardžić Marković. Uvodne borbe počinju u subotu od 10.00 časova.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE