Pet stvari koje svaka žena mora imati u svom ormaru

PinterestFacebookTwitterShare

Praćenje najnovijih modnih trendova većini žena zvuči primamljivo u teoriji, ali većini se pokaže potpuno nepraktičnim kad je primena u stvarnom životu u pitanju. Potpuna promena garderobe svake sezone košta puno novca, vremena i frustracija.
 
Postoji li način da budete u trendu, a istovremeno se ne dovedete na prosjački štap? Apsolutno, tvrde modni stručnjaci – investirajte u nekoliko bezvremenskih odevnih predmeta i ih osvežavajte dodavanjem ili menjanjem različitih malih modnih dodataka, poput ogrlica ili narukvica, koje je puno lakše (i jeftinije) menjati u skladu s trendovima. Na taj ćete način uvek biti u trendu i nikada vam se neće dogoditi da nemate šta za obući.
 
Donosimo vam nekoliko odjevnih predmeta koji su doista bezvremenski.
 
Mala Crna Haljina

Verujemo da ne postoji žena kojoj nisu poznati prilagodljivost i svestranost Male Crne Haljine. Pri odabiru ove haljine, najbolja taktika svakako je odabrati onu koja je jednostavna, ali istovremeno sofisticirana, kako bi ostalim modnim dodacima mogli definisati svoj konačni izgled. Trebala bi vam dobro pristajati, ne sme biti preuska niti preširoka i mora pratiti vašu prirodnu liniju tela. Izbegavajte bilo kakve trendy dodatke na samoj haljini, poput neobičnih uzoraka ili tkanina. Mala Crna Haljina slavna je upravo po tome što je najbolji primer modnog „manje je više” i svakako bi i vi trebali slediti tu njenu osnovnu misao.
 
Bela košulja

Uprkos tome što su je neki skloni poistovetiti s previše ozbiljnim i uštoglenjim modnim stilom, bela košulja može itekako biti zavodljiva i suptilna. U odabiru bele košulje vodite se mišlju da odaberete onu koja može biti svečana, ali istovremeno i nešto što bez problema možete nositi uz obične farmerice kad idete u trgovinu. Bela je košulja jedan od najsvestranijih komada odeće koji možete imati u ormaru. Pripazite da vam nigde nije preuska, ali i da bude strukirana, kako bi izgledala ženstveno. Izgledate li kao da ste obukli kartonsku kutiju, pogrešili ste u odabiru bele košulje.
Crni sako

Poput bele košulje, i crni je sako jedan od komada odeće koje možete nositi u brojnim kombinacijama, kako onih formalnih, tako i onih opuštenih. Želite li izgledati viši, nosite sako koji je duži i uži u struku. Izbegavajte sakoe širokih ramena i one koji su vam preveliki. Ukoliko već niste, izbacite jastučiće za ramena iz svog modnog rečnika, osim ukoliko želite izgledati kao da ste ispali iz 1988. Otvoreni ili zatvoreni, crni je sako još jedan komad odeće koji se uspešno opire svim modnim hirevima i trendovima.
Crne pantalone

Kasnite na formalnu poslovnu večeru i imate svega 5 minuta za odabir odeće? Jednostavno, spojite crne pantalone i crni sako u elegantno odelo. Ne znate što obući za piće s prijateljicama? Obucite crne pantalone u kombinaciji s kardiganom ili jednostavnim topom. Izbegavajte pantalone na crtu i birajte ravne krojeve kako bi učinili vaše crne pantalone otpornima na sve modne promene i trendove. Neka tkanina vaših pantalona bude pogodna za nošenje cele godine (izbegavajte vunu i lan). Najvažnija stvar kod ovog komada odeće takođe je pristajanje – vrlo je važno da vam pantalone dobro stoje na kritičnim tačkama – bedra, struk i zadnjica. Preuske ili preširoke pantalone upropastiće čak i najbolje složene kombinacije.
Klasične plave farmerice

Jedna od onih stvari koje je većina ljudi svesna, ali mnogi od nas skloni su zaboraviti koliko su zapravo klasične  plave farmerice korisne i spasonosne u bilo kakvom hitnom modnom slučaju. Kako bi bili sigurni da će vaše farmerice izdržati test vremena, izaberite one koje su vam udobne i dobro stoje, bez raznoraznih trendy dodataka. Izaberite uske traperice za duge noge, trapez za šire bokove i one visokog struka za dugi torzo. Izbegavajte one širokih nogavica ili šargarepa kroj i uvek odaberite one srednje tamnog ili tamnog trapera, budući da su takvi manje podložni pomodnim promenama i hirevima modne industrije.