Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kako prepoznati Hanibala

    Psihopate duplo više pričaju o osnovnim potrebama kao što su hrana i piće potvrđuje vođa naučnog tima Džefri Henkok sa univerziteta Kornel u Njujorku.
     
    Ako neko koga znate koristi prošlo vreme i voli da priča o hrani, budite pažljivi- možda je reč o psihopati.

    Psiholozi su identifikovali modele govora koji ukazuju da li je osoba koja ih koristi budući Hanibal Lektor.

    Ljude koji često mrmljaju “mmm” i “ah” bi trebalo pažljivo posmatrati, a problem mogu da predstavljaju i oni za koje kažemo da nemoju emocije. Među znakovima je i konstantna opsednutost novcem i hranom, kao i razgovori o kriminalnim aktivnostima u prošlosti.

    Naučnici su došli do zaključka da psihopate duplo više pričaju o osnovnim potrebama kao što su hrana i piće, što je odraz psihopatskog pogleda na svet gde je sve oko njih tu da bi ga uzeli.
    Iako biramo koje reči ćemo upotrebiti, često podsvesno koristimo rečce kao poštapalice. Uz njihovu pažljivu analizu moguće je zaključiti ko je psihopata, a ko nije.

    Istraživanje je obuhvatilo 52 osuđenih ubica, a 14 su bili psihopate. Njihovi odgovori su detaljno analizirani uz pomoć kompjuterskog programa koji je prepoznao određene modele govora.

    Ubice psihopate su mnogo pričale o tome šta su tog dana jele, a o novcu su govorili još više – kaže Džefri Henkok vođa istraživanja i profesor komunikacija na Kornel univerzitetu u Njujorku.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE