Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ovo su najdominantnije ekipe i sportisti ikad

    Američki „Bleacher report“ objavio je listu najdominantnijih ekipa i sportista ikad koji su obeležili određene periode svetskog sporta.
     
    Na toj listi se pored sadašnje ekipe Barselone ili legendarne ekipa Chicago Bulls-a iz 1996. godine, na osmom mestu nalazi i Novak Đoković.
     
    1. New York Yankees (1927)

    Legendarni sastav okončao je sezonu titulom i učinkom od 110 pobeda i 44 poraza, a ostala je zapamćena izjava Džoa Džadža, igrača Vašingtona, posle poraza od 27:1: „Ovi momci te ne pobeđuju, nego ti iskidaju srce. Voleo bih da se danas završila sezona“.

     
     
     

    2. Chicago Bulls (1996/97)
    Kada neka ekipa ostvari učinak 72-10 u sezoni, osvoji titulu na kraju i to učini u paklenoj konkurenciji, onda je jasno zašto zaslužuje status nezaboravnog tima i nezaboravne sezone. Majkl Džordan, Skoti Pipen i Denis Rodman bili su noseći trio „bikova“ koji će svet zauvek pamtiti.
     

     
     
    3. FC Barcelona (2011)

    Trofej u Primeri, finale Kupa kralja i pehar Lige šampiona, uz bezbroj lepih golova, akcija i driblinga učinak su fudbalera Barselone protekle sezone. Ako se dodaju i 53 gola Lionela Mesija, onda je treće mesto na listi realnost.
     

     
     
    4. Miami Dolphins (1972)
    NFL tim sa Floride je do dan-danas ostao jedini u istoriji koji je sezonu okončao titulom bez poraza. Urbana legenda kaže da danas kada neki tim pred kraj prvenstva doživi prvi poraz, svaki preživeli član legendarnih „delfina“ otvori šampanjac.
     

     
     
    5. Tyger Woods (2000)

    Jedan od najboljih golfera svih vremena poslednju godinu proteklog milenijuma završio je sa devet osvojenih turnira, od kojih se izdvaja trijumf na Pibl bič Proam turniru, na koji se smatra da se tada dogodio jedan od najvećih povrataka u istoriji tog sporta.
     

     
     
    6. New York Yankees (1933)
    Ovog puta u timu nije bilo Bejba Ruta, a glavnu reč vodio je Džo di Mađo. Ishod je bio sličan onom iz 1927. godine – 106 pobeda, 45 poraza i četvrta titula u nizu.
     

     


    7. Montreal Canadiens (1976/77)
    Ovaj legendarni hokejaški sastav smatra se najboljim timom u istoriji NHL-a. Tim je ukupno zabeležio 132 poena, a protivnike su u proseku pobeđivali sa 2,7 golova razlike.
     

     
     
    8. Novak Đoković (2011)

    Sa neverovatne 64 pobede i samo tri poraza, uz učinak od 10-1 protiv dva nabolja tenisera u poslednjoj deceniji, Rodžera Federera i Rafaela Nadala, Novak Đoković svrstan je među najveće igrače koji su kročili na teniski teren.
     


     
    9. Nebraska Cornhuskers (1971)
    Predvođen trenerom Bobom Divejnijem, ovaj koledž fudbalski tim upisao je 12 trijumfa na 13 mečeva, uz prosečnu razliku od 32 poena! Ekipa Nebraske je dve godine zaredom vladala američkim koledž fudbalom.
     

     
     
    10. Indiana Hoosiers (1972)
    Celu godinu niko nije našao način da ih savlada, dok su oni upisali 32 trijumfa. Tim Indijane se i danas smatra najboljim NCAA košarkaškim timom u istoriji.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE