Kakve šiške vam najbolje pristaju?

PinterestFacebookTwitterShare

Šiške su najbrži i najjeftiniji način da promenite svoj izgled, a njihov oblik zavisiće od oblika vašeg lica. Naidealnije šiške treba da isitču prirodne crte i lepotu lica.

Ovalno lice
Ovalan oblik lica je za šiške najzahvalniji. Sretnice s ovim oblikom mogu odabrati ravne šiške, stepenaste, na stranu ili asimetrične. Volumen šiški uvek se treba odreditiprema gustini kose, pa osobe s gustom kosom trebaju nositi istanjene šiške, a one s ređom gušće šiške.

Okrugli oblik lica
Uz okrugli oblik lica koji karakterišu istaknuti obrazi pristaju duže i mekše šiške na stranu, ali istanjene. One će izdužiti lice i učiniti ga vizuelno tanjim.

Četvrtasto lice
Karakteriše ga široko čelo i četvrtasta vilica, a cilj je sa šiškama omekšati oštre crte licea Za taj oblik lica je, poput onog okruglog, dobro odabrati šiške na stranu, koje bi trebale biti gušće. Dodajte i dodatne pramenove iza šiški kako bi se one bolje uklopile u frizuru.

Srcoliko lice
Za oblik lica koje je najuže na bradi, a širi se prema čelu glavni je zadatak odabrati šiške koje će odvući pažnju sa brade. Za to su najbolje šiške koje su preko celog čela, ali dovoljno istanjene da se ono nazire. Pristajaće i svaki tip naglašenih šiški, pa i one jako kratke i asimetrične.

Trouglasti oblik lica
Ovakvom tipu lica najbolje pristaju duže šiške razdeljene po sredini, koje su gušće i nešto duže.

Duguljasto lice
Duguljasto lice jako voli šiške jer ga vizualno skraćuju. Pristaju mu i guste ravne šiške. Nećete pogrešiti ni sa dužim šiškama na stranu, jedino se klonite kratkih i asimetričnih šiški.