“Porsche” – ov kompaktni crossover stiže 2013. godine

PinterestFacebookTwitterShare

Porsche je nedavno zvanično objavio detalje o investiciji u vrednoj 500 miliona eura zahvaljujući kojoj bi trebala biti sagrađena fabrika u Lajpcigu u Nemačkoj.

Sama za sebe, ova informacija možda nije toliko relevantna, koliko jeste činjenica da je ovaj proizvođač izjavio da će u toj fabrici početi proizvodnja Porsche Cajuna krajem 2013. godine.

Porsche obećava da će njihov kompaktni crossover biti glavni rival automobilima kao što su Range Rover Evoque, BMW X3 i Mercedes GLK. 
 
Nažalost, dodatnih detalja o samom automobilu još uvek nema. Stoga se možemo podsetiti ranijih medijskih izveštaja o ovom vozilu, kao i nekih fotografija koje su se do sada pojavljivale u Nemačkoj štampi. Izvesno je da će automobil biti nuđen sa benzinskim i dizel motorima, a postojaće i hibridna verzija.

Ulazna jedinica biće 2.0-litarski TFSI sa 223 KS, kog će slediti superpunjeni V6 koji će se nuditi u dve verzije: sa 300 i 350 KS. Što se tiče dizela, osnovi je 2.0-litarski TDI sa 200 KS, a tu su i dve verzije 3.0-litarskog V6 TDI: sa 250 i 314 KS. Hibridna verzija imaće TFSI benzinac od 211 KS i električni motor sa 44 konja.