Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vanja Grbić prvi Srbin u Kući slavnih

    Legendarni odbojkaš Srbije Vladimir Grbiće izjavio je danas da je presrećan što je postao prvi Srbin, koji je primljen u „Kuću slavnih“ u Holioku.

     
    „Ne postoji izraz kojim bih objasnio kako se sada osećam. Sve što sam uložio u odbojku sada je dobilo smisao. Priznanjem da ste među najboljima krug je zatvoren. Moja nova dužnost je da strast i ljubav prema odbojci prenesem na buduće generacije“, rekao je Grbić prilikom dobijanja priznanja koje se uručuje najboljim odbojkašima sveta.
     
    Pored Grbića, u „Kuću slavnih“ ušli su i Argentinac Ugo Konte, Italijan Lorenco Bernardi, Čeh František Stibic, Kubanka Magala Karvahal i Amerikanka Rita Kroket.
     
    Grbić je sa reprezentacijom Jugoslavije bio olimpijski i evropski šampion, svetski i evropski viceprvak i osvajač bronzanih medalja na Olimpijskim igrama i evropskim prvenstvima.
     
    Tokom karijere igrao je za zagrebačku Mladost, novosadsku Vojvodinu, italijanske timove Padova, Kuneo, Latina, Roma, grčki PAOK, ruski Dinamo, turski Fenerbahče i brazilski Sao Paulo.
     
    Od 2009. godine i završetka igračke karijere nalazi se na funkciji potpredsednika Odbojkaškog saveza Srbije, a član je Komisije FIVB za razvoj svetske odbojke.
     

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE