Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Šta su žene spremne da koriste zarad lepote?

    Krema protiv hemoroida za podočnjake, lak za kosu za fiksiranje šminke, pasta za izbeljivanje zuba za uklanjanje lažne preplanulosti – nema kraja bizarnostima kojima žene ne bi pribegle za lepotu.
     
    Istraživanje irske kompanije Modern Milk sprovedeno na 2000 žena koje su im poverile svoje (ne)moguće tajne, otkrilo je kojekakve ženske trikove za održavanje ljepote. Neke od njih su stavljanje hladnih kašičica na natečene oči i spavanje na leđima kako bi se sprečilo nastajanje bora.

    Pokazalo se i kako svaka četvrta žena koristi stvari i hranu upravo iz kuhinje na najčudnije načine kako bi izgledale dobro. Na vrhu liste su ohlađeni krastavac za smirivanje tena, limun za izbeljivanje noktiju i posvetljivanje kose. Jagode se koriste za posvetljivanje zuba, a ohlađene kesice čaja za umirivanje kože.

    Na videlo je izašlo i da pripadnice lepšeg pola, uprkos bezbrojnim skupim tretmanima koji im se nude po kozmetičkim salonima, najčešće i dalje pribegavaju ritualima koje su s uspehom isprobale njihove rođake, prijateljice ili koleginice sa posla.

    Češljanje kose dečijim puderom da bi se ublažili zamašćeni koreni i korišćenje ruža za usne na obrazima kad ponestane rumenila nešto je što su koristile i naše bake, a zadržalo se do danas, baš kao i primena krastavaca i kesice čaja.

    Međutim, novi trikovi su brijanje nogu balzamom za kosu, nanošenje zubne paste na pege i mrlje na licu, a i čarape pune masne kreme navučene na noge preko noći.

    Vazelin je čest za ukroćivanje kose, a zubnom pastom ublažavaju se i ujedi insekata. Ulje čajevca žene često stavljaju na urasle dlačice, a ljekovitim biljem često pare lice. 

    Najbizarnije od svega na šta su naišli u istarživanju je korišćenje kreme protiv hemoroida za ublažavanje podočnjaka! Trebalo bi da im poverujemo…

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE