Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Od danas obavezna zimska oprema automobila

    Vlasnici vozila u Srbiji su od danas do 1. aprila obavezni da imaju zimsku opremu a kao i prethodne sezone moći će da koriste sve četiri letnje gume ako imaju šaru dubine najmanje četiri milimetara ili dve zimske gume na pogonskim točkovima.

    U zimskom periodu je obavezna i upotreba lanaca za sneg na pogonskim točkovima, gde je to predviđeno saobraćajnim znacima, izjavio je za Tanjug pomoćnik ministra za infrastrukturu Dragan Jovanović.

    Jovanović je dodao da lanci za sneg ne moraju da se koriste u gradovima.

    Ministarstvo za infrastrukturu je za sledeću godinu odložilo obavezu upotrebe sve četiri zimske gume od 1. novembra i pozvalo policiju da se striktno pridržava pravila koja su važila i prošle zimske sezone.

    Ministar Milutin Mrkonjić je ranije izjavio da su proizvođači i distributeri guma izrazili zabrinutost da svi građani možda neće moći da obezbede sigurne i skupe gume.

    To ministarstvo je najavilo i trajne izmene odredaba o zimskoj opremi, koja će biti neophodna za sva vozila od sledeće godine.

    Pravilnik o tehničkim uslovima za vozila, koji je stupio na snagu prošle godine u septembru, u periodu od 1. novembra do 1. aprila, propisuje obaveznu zimsku opremu i to, između ostalog, sve četiri zimske gume i lance na pogonskim točkovima izvan naseljenog mesta.

    Primena obaveze upotrebe sve četiri zimske gume je prošle godine odložena iz istih razloga.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE