Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Slagalice koje donose 50.000 dolara

    DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency), agencija pri američkom Ministarstvu odbrane zadužena za razvoj novih tehnologija, nudi nagradu i do 50.000 dolara bilo kome ko reši slagalice postavljene na internet-stranici www.shredderchallenge.com.
     

     
    Agencija poziva stručnjake iz oblasti informacionih tehnologija, entuzijaste u ređanju slagalica, ali i sve koji vole rešavanje složenih problema da pokušaju da sklope seriju dokumenata iseckanih na sitne komadiće.
     
    Izazov se, zapravo, sastoji od rešavanja pet nejednako teških zadataka, a svaki donosi određeni broj poena. Ideja konkursa nazvanog „Shredder Challenge“ je, navodno, da američke bezbednosne službe dođu do tehnike kojom bi se, u ratnim zonama, na što jednostavniji način mogli rekonstruisati dokumenti uništeni seckalicama papira. Ali bi pri tom, kako se dalje navodi, mogla da se stvori i ranjivost ovog sistema zaštite (seckanja) poverljivih informacija koji koriste i sami Amerikanci.
     
    Posedujete li veštinu kojom ćete rešiti slagalice i možete li oformiti tim koji će pomoći da se reše složeni fizički i analitički problemi u vezi sa sastavljanjem  dokumenata, pitaju se ljudi iz DARPA. Ove specijalne slagalice zainteresovani mogu rešavati do 4. decembra. Pobednik će biti proglašen dan kasnije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE