(FOTO) Supermodeli – nekad i sad

PinterestFacebookTwitterShare

Na supermodelima se vreme i godine gotovo nikako ne ocrtavaju. Neke od njih čak bolje izgledaju danas nego pre 10, 20 godina kada su vladale modnim pistama.

Eli Mekfirson
Tokom 1994. godine kao zaštitno lice turskog brenda kupaćih kostima, Eli je dobila nadimak „telo“ zbog svoje neverovatne građe. Danas kao poslovna žena i model, u uskoj haljini Herv Ležer, opravdava sa pravom stečeni nadimak.
 
 

Žizel Bunšen
Manekensku karijeru započela je 1999. godine u Parizu revijom Žan Pol Gotjea. Trenutno je najbolje plaćena manekenka na svetu.
 
 
 
 
Naomi Kembel
Zaštitno lice na reviji Tomija Hilfigera u Londonu, 1994. godine. Danas posećuje modna dešavanja na kojima se gotovo uvek nalazi u prvom redu.
 
 

Eva Hercigova
Kampanja za „Wonderbra“ grudnjake 1994. godine proglašena je za najlegendarniju reklamu svih vremena. Eva je i dalje odlično izgleda i redovno posećuje modna i filmska dešavanja.
 

Linda Evanđelista
Linda je postala poznata insistirajući da „ona i njene koleginice neće ustajati iz kreveta za honorar manji od 10000 dolara“. Poslednje angažovanje prihvatila je tokom ove godine za W Magazin.
 

Helena Kristensen
Tokom 1994. Helenine obline bile su atrakcija na modnoj pisti. Kao četrdesetdvogodišnji model iz Danske, Kristina je zaštitno lice Trijumf donjeg veša.
 

Kejt Mos
Tada, na diplomskoj reviji Stele Mekartni, 1995. godine. Danas, na vrhuncu profesionalne karijere, gostuje na reviji svog prijatelja Marka Džejkobsa za Luj Viton.
 
 

Klaudija Šifer
Na modnoj reviji Valentino, 1993. godine, Klaudija intervjuiše koleginice u bekstejdžu. Sa preko 500 naslovnih strana u dosadašnjoj karijeri, Klaudija ne pokazuje nikakve namere da se povuče iz sveta manekensta.
 

 

Kristi Tarlington
Nekada, Versaći revija 1991. godine. Sada, njena klasična lepota odbija da uvene, obezbedivši joj najnovije kampanje za Luj Viton i Avon.
 
 

Sindi Kraford
Svojim potpuno američkim izgledom, zaslužila je da se nađe među najpoznatijim svetskim modelima. Sindi se i dalje bavi manekenskim pozivom u 45. godini.
 
 

Jasmin Le Bon
Supruga Sajmona Le Bona iz grupe „Djuran Djuran“, 1985. bila je model za liniju kupaćih kostima. Danas je i dalje prisutna na modnoj sceni. Poslednje angažovanje koje je prihvatila bila je revija Danijele Helejl, dizajnerke mone linije Isa.
 
 

Karla Bruni
Nekada: Nosi Valentino vezenu koktel haljinu 1996. Sada: „Prva dama“ Francuske, supruga Predsednika Nikole Sarkozija, Karla je zamenila modno okruženje političkim.

 
 
Stela Tenant
Škotska manekenka na Šanelovoj reviji 1996. godine. Danas, četrdesetogodišnja manekenka je i dalje vrlo tražena za editorijale i visokobudžetne kampanje.
 
 
Foto: www.telegraph.co.uk