„Bitka za bebe“ na golf terenima

PinterestFacebookTwitterShare

Na terenima Golf kluba „Centar“ održao se  veliki humanitarni golf turnir pod nazivom „Bitka za bebe – Potvrdite svoje vrline“.
 
Veran Matić, predsednik Fonda B92 i Saša Jokić, predsednik Golf Centra


Turnir je organizovan u sklopu akcije Fonda B92  „Bitka za bebe“ koja za cilj ima prikupljanje sredstava za kupovinu novih inkubatora. Golferi, Golf kluba „Centar“ i Golf kluba „Beograd“ su podržali akciju i  dali svoj doprinos celokupnom projektu a to najbolje pokazuje broj igrača koji su učestvovali na turniru.

Predsednik Fonda B92 gospodin Veran Matić je uz veliko zadovoljstvo pozdravio gest golfera i zahvalio se svim učesnicima i donatorima na dobroj volji i velikoj energiji koju su pokazali.

Predsednik Golf Centra gospodin Saša Jokić istakao da mu je izuzetno drago što je uspešno sprovedena akcija i naglasio da je turnir  organizovan u saradnji Golf asocijacije Srbije, Golf kluba Beograd i Golf kluba Centar.

Pedesetak golfera, koji igraju ali  i uživaju u ovom sportu, i ovaj put su potvrdili svoje vrline i odigrali  turnir za bebe. Od kotizacije je sakupljeno oko 250 000 dinara, a ostatak novca su obezbedili opština Žabalj, SBB, Privredna komora Novog Sada,Hipo Banka, NLB Banka, Marcons  ali i ostali koji su želeli da pomognu, kako bi ukupno bilo sakupljeno 900 000 dinara.

“Mi smo uspeli da prikupimo novac za jedan inkubator, to nam je bio i cilj. Na opšte zadovoljstvo svih golfera, ostvarili smo naš plan. Ovom prilikom želim da čestitam Fondu B92 na izuzetnoj ideji i veoma dobroj realizaciji. Svi koji mogu bi trebalo da se uključe, jer je ova akcija zaista značajna.“, rekao je Saša Jokić, predsednik Golf Centra.


Akcija fonda B92 je veoma uspešna i prevazišla je očekivanja, ali je takođe važno da se pokrenu i mali organizatori, kako bi svako u svom domenu što više uradio za najmlađe.

“Meni je jako drago da je Vojvodina uspela pre svih drugih, uključujući i Beograd, da prikupi sasvim dovoljno inkubatora za zdravstvene centre u Vojvodini. Agilnost preduzeća i pojedinaca u Vojvodini, pa i sportskih klubova kao što je ovaj, je veoma važna u našoj akciji. Odavno nisam video ovakvu energiju.  Ipak, to nije znak da treba prestati, već to samo znači da smo na putu da uspemo. Novi inkubatori su potrebni mnogim bebama u Srbiji, naročito onima koje će tek biti rođene“, kaže predsednik Fonda B92 Veran Matić.