(FOTO): Hoće li ove štiklice spasiti jednu od vodećih baletskih trupa?

PinterestFacebookTwitterShare

Kristijan Labutin može biti poznat po cipelama sa vrtoglavo visokim potpeticama, ali njegova najnovija kreacija ipak najbolje izgleda dok je na policama.
 Inspirisan baletskim cipelama, francuski dizajner je kreirao cipele sa štiklom od 20 centimetara kako bi njihovom prodajom pomogao Engleskom nacionalnom baletu.
 


Labutinove cipele će biti ponuđene na dobrotvornoj aukciji kako bi se prikupilo najmanje 55.000 eura, koliko je neophodno za neometan rad jedne od vodećih svjetskih baletskih trupa. “To je štikla koja približava igrače nebu, raju”, kazao je Lobutin.
 

Kako prenose britanski mediji, donja strana štiklica je crvene boje, a ukrašene su i Svarovski kristalima. Delo 47-godišnjeg dizajnera se trenutno može videti na izložbi “Cipele za šou” u Istočnom Londonu.

Osim Labutina, u ovoj javnoj dobrotvornoj aukciji učestvuju i drugi kreatori i modne kuće. Svoj doprinos posebnim modnim kreacijama dali su i Erdem, Džajls Dikon, Moskino, Roksanda Ilinčić i Džulijen Mekdonald.
 


Engleski nacionalni balet osnovan je 1950. godine i čini ga 65 plesača i članova simfonijskog orkestra. Ukoliko ne prikupe dovoljno novca, moraće da drastično prorijede nastupe i turneje.