(FOTO): Opel Astra OPC: Najbrža do sada

PinterestFacebookTwitterShare

Nova Opel Astra GTC postala je još „opakija“, a najbolje stvari tek stižu na leto 2012. godine u obliku varijante OPC (Opel Performance Center) visokih performansi.
 

Astru OPC pogoni 2.0 – litarski turbo benzinski motor sa direktnim ubrizgavanjem, dok su performanse 206 kW/ 280 KS i obrtni moment od 400 Nm.  Sva ova snaga omogućuje da Astra OPC može dostići najveću brzinu od 250 km/ h. Astra nikad nije bila brža!


U skladu sa najboljom OPC tradicijom, ovaj je model detaljno testiran i podešavan na Severnom čvoru trkačke staze Nürburgring u Nemačkoj, pod budnim okom Opelovog zaštitnog lica Joachima Winkelhocka.
 
Posebno su detaljna podešavanja vršena u pogledu lateralne dinamike, kao i vrhunske upravljivosti, a specijalno vešanje prednjih točkova i HiPerStrut Astre GTC predstavljali su idealnu osnovu.

OPC takođe ima na raspolaganju aktivno ogibljenje, tzv. šasija  FlexRide. FlexRide omogućuje vozaču da izoštri karakterističnu krivulju amortizera kao i odziv upravljača i papučice gasa. Štaviše, vozač to može učiniti pritiskom na dugme Sport i OPC. Ali, OPC model ide i korak dalje, opremljen je diferencijalom sa ograničenim proklizavanjem na prednjoj osovini, čime OPC dobija na stabilnosti i boljem upravljanju.

Na primer, OPC bolje drži podlogu prilikom izlaska iz zavoja pri većim brzinama, čak i na mokroj podlozi.

Vrhunski sistem kočnica iz radionice čuvenog proizvođača Bremba osigurava kvalitetno usporavanje vozila i najveću moguću stabilnost, čak i u trenucima izuzetnog pritiska.
 


Ekskluzivnost Astre OPC je izraz čiste strasti prema snazi i brzini. Astra GTC sa svojim trkačkim duhom dosad je bila najemocionalniji izraz Opelove dizajnerske filozofije. OPC izgleda još više sportski i ogroman je korak napred u odnosu na prethodnika.