Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (VIDEO) Zoološki vrt želi razdvojiti gej pingvine

    Zoološki vrt u Torontu najavio je kako će razdvojiti pingvine Badija i Pedra kako bi se mogli pariti sa ženkama jer pripadaju ugroženoj vrsti afričkih pingvina. To je izazvalo negodovanje širom sveta – mnogi zoolozi su dali svoje stručno mišljenje o takvom postupku, a i mediji homoseksualnih i biseksualnih zajednica su se oglasili.

    Badi i Pedro su već pola godine zajedno i ne ispuštaju se iz vida. Pedro je rođen u zoološkom vrtu i ima deset godina, dok je dvadesetogodišnji Badi stigao u Toronto sredinom godine među afričkim pingvinima kao deo nove atrakcije, piše Huffington Post.

    Iako su obojica ‘samci’, Badi i Pedro počeli su pokazivati znakove da se žele pariti.

    ‘Radi se o komplikovanoj situaciji, ali čini se da su zaljubljeni jedan u drugoga’, komentisao je član izvršnog odbora Zoološkog vrta u Torontu Džo Torzok.

    Istospolni parovi su inače česta pojava kod pingvina. Ljudskom intervencijom neki od njih poput Za i Vielpunkta u Bremerhavenskom zoološkom vrtu u Nemačkoj dobili su i mladunca zahvaljujući veštačkoj oplodnji, a u kineskom zoološkom vrtu Polarland drugi par je dobio čak i venčanje. Nedavno je u San Francisku otvoren prvi zoološki vrt za gej životinje, pa bi prebacivanje Badija i Pedra u taj zoološki vrt možda bilo pravo rešenje za njihovu ljubav.

    Izvršni direktor za očuvanje, poduku i divlje životinje u Zoološkom vrtu u Torontu Bil Riplej izjavio je kako Pedro i Badi neće biti razdvojeni za stalno, već samo dok ne oplode ženke. Jednom kad završi sezona parenja Pedro i Badi će ponovno biti zajedno.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE