Četiri brza načina za prikrivanje izrastka

PinterestFacebookTwitterShare

Svaka žena mrzi kada samo dve, tri nedelje nakon bojenja kose ugleda izrastak, kada je za novo bojenje još prerano. Na sreću, postoji nekoliko rešenja koji će vam pomoći da prikrijete izrastak, a s time i sede koje izviruju.
 
1. Koristite šampon za suvo pranje kose

Nije preporučljivo kosu prati svakodnevno, ali masnoća čini kosu spljoštenom i ističe boju korena. Tu će pomoći šampon za suvo pranje kose koji će upiti višak masnoće s temena i zakamuflirati izrastak.
 
2. Ne ističite razdjeljak

Ako kosu uvek delite na istom mestu, taj deo će se s vremenom izgladiti i postati upadljiviji. Zato pomerite razdjeljak i izrastak će biti manje uočljiv. Prikrićete ga i ako nije savršeno ravan.

3. Dodajte kosi volumen

Uzmite mali deo kose s vrha glave i lagano ga natapirajte pomoću češlja. Volumen ćete dobiti i napravite li kovrče pomoću viklera ili pegle za kovrdžanje. Naravno, željeni rezultat ćete lakše postići i penom za volumen.
 
5. Napravite svetlije pramenove

Za prirodniji učinak izaberite boju koja je za jednu ili dve nijanse svetlija od vaše prirodne boje kose. Osim što će prikriti izrastak, pramenovi će odvratiti pažnju sa sedih vlasi, a istaknuti toplu, sunčanu boju u vašoj kosi.