Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    TSS: Živojinović dao ostavku. Dolazi Jeremić?

    Prema saznanjima „Novosti“, Slobodan Živojinović više nije predsednik Teniskog saveza Srbije. Dosadašnji prvi čovek našeg belog sporta podneo je pre dva dana ostavku na čelnu funkciju, što je i prihvaćeno na sastanku Upravnog odbora, kojim od januarskih izbora rukovodi Toplica Spasojević. Glavni kandidat za njegovog naslednika je Vuk Jeremić.
     



    Kako saznaje beogradski list, kao formalni razlog povlačenja sa predsedničkog mesta Živojinović je naveo brojne obaveze koje ima u Međunarodnoj teniskoj Federaciji (ITF), tačnije u Dejvis kup komitetu, čiji je član postao krajem septembra.
     
    Ipak, da bi ovakva odluka postala i pravosnažna potrebno je da je skupština Teniskog saveza Srbije i zvanično potvrdi, za šta je, opet, neophodna većina glasova klubova koji jedini imaju moć postavljanja i razrešavanja u Savezu. Zbog svega toga je i zakazano vanredno okupljanje svih delegata za 24. novembar u Beogradu, kada će prva tačka zasedanja biti razmatranje Slobodanove ostavke, a već sledeća je izbor novog predsednika.
     
    Zasad je, prema brojnim izvorima, jedini i glavni kandidat za upražnjeno mesto prvog čoveka srpskog tenisa Vuk Jeremić, ministar spoljnih poslova Republike Srbije, koji je i ranije važio za novog predsednika Teniskog saveza Srbije, ali to nikada javno nije potvrdio. U avgustu je to pak tvrdio predsednik TS Vojvodine Milan Jerinkić.

    Tek, ono što je izvesno jeste da Živojinović više neće voditi Savez, iako je za to dobio poverenje u januaru, sa 455 glasova za, 19 uzdržanih i 0 protiv, kada je i započeo svoj treći mandat. Vanredni izbori će pokazati ko će ga naslediti, pišu Novosti.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE