Vejn Runi unajmio arhitekte da mu izgrade kolibu

PinterestFacebookTwitterShare

Svetske fudbalske zvezde poznate su po tome da imaju „laku ruku“ kada je u pitanju novčanik. Mediji često na svoje naslovne strane stavljaju slike njihovih novih kuća, automobila, jahti, ali ponekad i oni stvarno preteraju.
 
Britanski tabloid The Sun preneo je da engleski fudbaler Vejn Runi planira da u dvorištu svoje 4 miliona funti vredne kuće u kojoj živi sa svojom ženom  Kolin i sinom, izgradi kolibu. Kada se ovako pročita – to nije ništa čudno, ali kada se uzme u obzir da za to Runi namerava da angažuje arhitenktonski biro, onda stvar postaje pomalo i smešna.
 
Prvotimac Mančester junajteda unajmio je firmu Pulmann Associates Architects, koja je poznata po dizajniranju velikih šoping i rezidencijalnih objekata, da izgradi kolibu od 28 kvadrata.
 
Koliba je tri puta veća od one koju je srušio, a to je bio povod njegovih komšija da se obrate opštinskim vlastima da mu to ne dozvole, jer bi koliba narušavala i njihove kuće. Međutim, kako odbiti velikog fudbalera. Opština mu je sve dozvolila.
 
Izvor The Sun-a rekao je listu da je koliba standarnde strukture i da bi većina ljudi jednostavno kolibu kupila i instalirala i da se čini neverovatno da se za takav objekat angažuje vrhunska arhitektonska firma. Očigledno, Runi nije većina ljudi.