Sakrijte podočnjake posle neprospavane noći

PinterestFacebookTwitterShare

Zaista nema nikakve potrebe da baš svi znaju da ste sinoć proveli burnu noć, a uz ovih nekoliko saveta nitko neće ni primetiti tragove vašeg ludog i nezaboravnog provoda.
 
Pre spavanja

Pre nego se ušuškate u vašu toplu posteljinu i zaronite u toliko željeni san, obavezno uradite ove tri stvari.

● Pored kreveta stavite čašu s vodom (posebno ako ste popili koje pivo ili koktel više). Alkohol dokazano dehidrira organizam i kožu, a čak i ako niste ništa pili dobro je imati vodu pri ruci.

● Skinite šminku. Sigurno ste i sami već do sada naučili da su maramice za skidanje šminke na noćnom ormariću obavezne. S njima ćete za samo tridesetak sekundi skinuti svu šminku s lica i mirne duše krenuti na počinak, bez osećaja da nepovratno uništavate svoje lice.

● U deo oko očiju utapkajte hidratantnu kremu s antioksidansima koja će sprečiti nastanak podočnjaka. Oni, naime, nastaju uglavnom zbog manjka hidratacije na tom području, pa je od važnosti područje oko očiju dobro natapkati proizvodima koji hrane i hidriraju kožu.

Jutro nakon

Zakamuflirajte svaki trag koji otkriva da ste proživeli burnu noć.

● Koži podarite dozu kiseonika tako što ćete lice umiti gelom koji sadrži kuglice čistog kiseonika.

● Dobro hidratizujte kožu. Tonik s hidratantnim delovanjem vašoj će koži vratiti izgubljenu vlažnost.

● Na deo oko očiju nanesite kremu s reflektujućim česticama. Unutrašnji ugao oka osenčite belom olovkom kako biste postigli efekt odmornog i svežeg izgleda kakav biste trebali da imate nakon dobro prospavane oči.
 
Kozmetička torbica

Ovi moćni saveznici lepote spakovani u kozmetičkoj torbici pomoći će vam da izgledate sveže i odmorno čak i ako se tako ne osećate.

● Balzam za predeo oko očiju. Čim primetite da vam je koža suva, utapkajte da čak i ako na licu imate šminku.

● Korektor sa svetlucavim pigmentom. Čestice koje reflektuju svetlost pomoći će vam da zablistate u trenutku.